LINKS
ABOUT

MOOI WERK MAKERS

Kesseldallaan 12/303

B-3010 Kessel-Lo

BE 0563.711.045

bart@mooiwerkmakers.be

Tel: +32 468 12 06 08

SOCIAL
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

Job van deze bouwvakker krijgt met 'Wally' extra betekenis

July 26, 2017

Dagen-, weken- of misschien wel maandenlang in het ziekenhuis liggen moet verschrikkelijk zijn. En al helemaal voor een kind dat dolgraag buiten zou willen spelen. Om het iets aangenamer voor ze te maken bedacht bouwvakker Jason Haney, die werkzaam is op een bouwplaats naast het ziekenhuis, iets fantastisch.

 

Samen met zijn dochter maakte hij een 2,5 meter hoge Wally (je weet wel van "Waar is Wally?"). Niet voor op de slaapkamer van zijn dochter, maar voor de kinderen in het Children’s Hospital in South Bend (Indiana), zodat ze vanuit hun ziekenhuiskamer Wally kunnen zoeken.

 

Zodra hij doorheeft dat ze ‘m hebben gevonden, verplaatst hij Wally naar een andere plek. En zo kunnen de kinderen elke dag op zoek naar Wally.

 

Opnieuw een mooi voorbeeld van cognitief crafting,  één van de vier vormen van job crafting. Bij deze vorm veranderen medewerkers niets aan de werkinhoud of de werkrelaties, maar wel het beeld dat ze hebben van hun werk, waardoor ze meer betekenis geven aan hun taken of aan het doel van het werk.

 

 

Wij ondersteunen je medewerkers bij het zelf of in teamverband vormgeven (craften) van een plezierige, betekenisvolle en uitdagende werkomgeving. Of onderzoeken hoe je het werk in de organisatie middels job carving kan herinrichten.

 

Meer weten? Contacteer ons om te zien hoe we je best kunnen ondersteunen.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Sturen op job crafting bij medewerkers: een noodzakelijke paradox

July 31, 2018

1/2
Please reload

Recente berichten

May 24, 2017

Please reload

Archief