top of page

Gedragsverandering

Heb je een vraag over gedragsverandering binnen jouw organisatie? Wil je een goed onderbouwde communicatiecampagne die écht het verschil maakt? Of wil je (met jouw team) meer leren over gedrag, effectieve communicatie en gedragsverandering?  

 

Vanuit de synergie tussen wetenschap, praktijk en creativiteit geven we advies over het begrijpen en veranderen van menselijk gedrag, en ontwikkelen we een aanpak om het gedrag van de medewerkers met een grotere mate van succes te veranderen.


We werken met het wetenschappelijk gefundeerde Behavior Change Model. Dit model is ontwikkeld door wetenschappers van de Radboud Universiteit. Met dit model werken we op systematische wijze van “probleemgedrag” naar blijvende gedragsverandering.

Meerwaarde van onze aanpak rond gedragsverandering

🗹 Inzicht in de drijfveren van je doelgroep rondom kennisdeling/-borging

🗹 Inzicht in verschillende effectieve gedragsveranderingstechnieken voor jouw specifieke case

🗹 Een kansrijke, concrete gedragsinterventie en handvatten om deze interventie op grote schaal uit te rollen

🗹 Cijfers en kennis over de effectiviteit van deze interventie

Onze aanpak

01 / INTAKE
02 / ANALYSE
03 / ADVIES

We starten met een gesprek waarin we jouw vraag naar gedragsverandering bij medewerkers exploreren. Verder bespreken we samen het verder verloop van het proces en maken we de nodige afspraken.

We onderzoeken op welke specifieke gedrag we best focussen om gedragsverandering te stimuleren, en wat medewerkers beweegt om het gewenste gedrag (niet) te stellen. Tot slot onderzoeken we welke drijfveren de grootste rol spelen, en dus waar we met de interventie moeten op inspelen.

Op basis van de bevindingen uit de analyse bepalen we welke strategieën we best inzetten om het gedrag van medewerkers te veranderen. Daartoe koppelen we de drijfveren van medewerkers aan effectieve gedragsveranderingstechnieken.

04 / UITVOER

Tot slot ontwikkelen een interventie die gedragsverandering stimuleert bij de medewerkers en meten het effect in de praktijk. We ondersteunen bij de implementatie en evaluatie van  de interventies.

Wil je graag aan de slag?

Wij staan voor je klaar!

bottom of page