top of page

Hoe een verplicht nummertje iets leuk wordt...


Wie al eens gevlogen heeft, weet dat het cabinepersoneel vlak voordat de vlucht vertrekt veiligheidsinstructies geeft waarin uitgelegd wordt wat je moet doen in geval van een noodsituatie. Het ziet er vaak een verplicht nummertje uit. Ongeïnspireerde en tot vervelens toe herhaalde bewegingen met de armen en benen laten het er vaak uitzien als ochtendgymnastiek voor robots.

Soms zit er niets anders op en kan je niet anders dan de vervelende taak uit te voeren. Dit is ook zo bij het geven van de veiligheidsinstructies door het cabinepersoneel! De steward in onderstaand filmpje heeft er wat op gevonden om deze vervelende taak leuker en zinvoller te maken. Wat hij doet, verandert niets aan de taak, maar geeft er wel een positieve wending aan. De perceptie van de taak verandert van iets lastig naar iets zinvol. Een mooi voorbeeld van cognitief crafting, één van de vier vormen van job crafting.

Wij ondersteunen je medewerkers bij het zelf of in teamverband vormgeven (craften) van een plezierige, betekenisvolle en uitdagende werkomgeving. Of onderzoeken hoe je het werk in de organisatie middels job carving kan herinrichten.

Meer weten? Contacteer ons om te zien hoe we je best kunnen ondersteunen.

42 weergaven0 opmerkingen
bottom of page