top of page

"Gelukkig kwam ik op het juiste moment de juiste mensen tegen"

Bijgewerkt op: 11 sep. 2021

Als directeur van ingenieursbureau ABT was Isabelle in volle coronatijd op zoek naar specifieke profielen om haar ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Dankzij een traject met Mooi Werk Makers, gefinancierd door stad Antwerpen, is ze op goede weg om die doelstellingen te halen.


Copyright: Wim Hadermann

“De impact van de coronacrisis was groot in ons bedrijf. Normaal werken wij met onze 25 mensen heel intens samen in een landschapskantoor. Plots viel dat helemaal weg door het verplichte thuiswerk. Een aantal grote projecten werden on hold gezet en zeker de laatste zes maanden voel ik dat de crisis enorm doorweegt op het welzijn van onze mensen. Maar de allergrootste impact heeft te maken met onze ambitieuze groeidoelstelling. Wij zijn een KMO die deel uitmaakt van de Nederlandse Oosterhoff Group en we streven naar een integrale aanpak, waarbij we alle disciplines met elkaar laten samenwerken binnen een project. Die manier van werken eist een groei in ons personeelsbestand, naar ongeveer 40 werknemers. Dat is niet evident in een crisis, gecombineerd met een 'war for talent' die we binnen onze sector enorm voelen.”

“Het komt erop neer dat wij op zoek zijn naar ingenieurs die technisch onderlegd zijn, maar ook ingenieurs die procesmatig sterk zijn. De profielen met beide kwaliteiten zijn de witte raven op de arbeidsmarkt. En net op dat moment zag ik een mail voorbijkomen met de titel ‘Hulp nodig met je strategische personeelsplanning?”. Uiteindelijk zijn we een traject aangegaan met Guido en Bart van Mooi Werk Makers en dat traject werd gefinancierd door stad Antwerpen. Guido en Bart waren een fantastisch klankbord en gaven me inzichten die alleen een buitenstaander kan geven. Ze waren echt de juiste mensen, op het juiste moment.”

“Het voordeel van zo’n traject is dat je verplicht wordt om stil te staan, te reflecteren en vooruit te denken. Dat is niet evident in een crisissituatie. Ons motto is: I am, because we are. Dat komt uit Ubuntu, een Afrikaanse filosofie. Samenwerking is de rode draad bij ABT en in onze relatie met Oosterhoff Group en met onze omgeving. Durven hulp vragen en samen naar oplossingen zoeken. Ik merk dat potentiële werknemers voelen dat we durven als onderneming met een sterke toekomstvisie en daardoor durven ze zelf ook de stap te zetten naar een job bij ABT.

"Mét resultaat, want ook al is de crisis nog niet voorbij, toch zijn we aan het groeien.”


Dit artikel is eerder verschenen op de website van stad Antwerpen.


Is jouw organisatie gevestigd in de stad Antwerpen (inclusief de 9 districten) en wil je net als Isabelle met ons aan de slag? Goed nieuws! Je kan kosteloos beroep doen op ons advies en begeleiding. Met dank aan de stad Antwerpen. Lees hier alles over ons project Fit for the future.

29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page